Search

Релігійна громада села Шевченкове на Броварщині проголосувала за перехід до ПЦУ 2024-06-03 04:58:40

Релігійна громада села Шевченкове на Броварщині проголосувала за перехід до ПЦУ

Вчора, 19 травня, релігійна громада с. Шевченкове одноголосно проголосувала за перехід парафії храму на честь Архистратига Михаїла УПЦ (мп) до Православної Церкви України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари".

Відтепер храм на честь Архистратига Михаїла с. Шевченкове — це "Релігійна організація "Релігійна громада парафія на честь Архистратига Михаїла Переяславсько- Вишневської єпархії ПЦУ с. Шевченкове Броварського району". У храмі с. Шевченкове служби тимчасово проводитиме архімандрит Іоанн Шевченко, настоятель храму с.Бобрик. Проте в церкву під егідою ПЦУ громада зможе зайти лише після отримання офіційних документів (це через 2- 6 тижнів).

У Великодимерській громаді селище Велика Димерка, села Бобрик, Русанів, Гоголів, Богданівка, Рудня, нещодавно і Світильня ( разом із Кулаженцями і Гребельками) вже змінили своє підпорядкування і увійшли до Переяславсько-Вишневської єпархії. Тепер і мешканці с. Шевченкове приєдналися до великої єпархіальної родини.

Нагадаймо, що 27 квітня у селі Світильня Броварського району Київської області відбулися збори релігійної громади, де вирішувалася подальша доля парафії.

Related

Wiki




Инсайды

ЕС повысит тарифы на зерно из рф и Беларуси, борясь с экспортом краденой украинской сельхозпродукции
Time оголосив 100 найвпливовіших компаній 2024 року: лідери
Спецоперація "EndGame": Успішний удар по кіберзлочинності
Чому Україна не забороняє УПЦ МП: депутат заявив про групу симпатиків російської церкви у ВР
В Израиле ответили, сколько еще будет продолжаться война на Ближнем Востоке

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.