Search

В МЗС пояснили роль цифрової особи Вікторії Ші: але уникли відповіді на ряд запитань 2024-05-20 11:17:41

Міністерство закордонних справ не пояснило, чому обрало Вікторію Номбре прообразом цифрової особи та чи замінять ШІ-аватари інших працівників МЗС.

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило цифрову особу з використанням технологій штучного інтелекту, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Портал "Коментарі" звернувся до МЗС з переліком питань щодо відбору моделі на роль цифрової особи та її діяльності в міністерстві.

В МЗС пояснили роль цифрової особи Вікторії Ші: але уникли відповіді на ряд запитань

Представниця МЗС цифрова особа Вікторія Ші. Фото з відкритих джерел

В МЗС України розповіли, що цифрова особа Вікторія Ші була створена на основі реальної людини – української співачки та моделі Розалі Номбре. Інфлюенсерка погодилась безкоштовно взяти участь у проєкті міністерства та стати прототипом представниці МЗС.

Вікторія Ші виконуватиме завдання щодо інформування громадськості, донесення оперативної та перевіреної інформації консульської служби України. Таким чином у міністерстві вважають, що цифрова особа буде економити час та ресурси МЗС.

Попри загальну відповідь щодо діяльності Вікторії Ші, в МЗС не відповіли на низку питань, які стосуються відбору на цифрову особу:

  • - Чи був проведений конкурс відбору для створення прообразу цифрової особи, які його умови та принципи?
  • - Чому прообраз був взятий саме з інфлюенсерки Розалі Номбре?
  • - Чи пропонувалась участь в конкурсі МЗС іншим відомим діячам та хто з них погодився надати образ для оцифровування, а хто ні?
  • - Чому МЗС використало прообраз інфлюенсерки з неблагополучної сім’ї?
  • - Чи планує міністерство звільняти менеджерів, консультантів та інших працівників, роботу яких виконуватиме Вікторія Ші?
  • - На які ще вакансії міністерство планує призначити цифрових осіб?
  • - У чому полягає вимога воєнного часу у питанні створення цифрових працівників, як про це заявляв Дмитро Кулеба?

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Розалі Номбре відреагувала на критику після використання її образу для створення ШІ-аватара для МЗС України.

Related

Wiki




Инсайды

Що потрібно Україні для перемоги над РФ: де окупанти загнали себе у пастку
На Одещині 11 чоловіків намагалися незаконно перетнути держкордон
Уряд затвердив нову форму військового квитка
Експерт назвав фактор, який найближчими тижнями спровокує паливну кризу в Україні
Есть ли еще шанс сделать саммит мира действительно глобальным: что происходит

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.