Search

У Дніпрі вкрали 1,8 млн грн під час облаштування дитячих майданчиків, — правоохоронці 2024-05-20 11:55:43

У Дніпрі вкрали 1,8 млн грн під час облаштування дитячих майданчиків, — правоохоронці

Дніпровська обласна прокуратура виявила переплату під час облаштування дитячих майданчиків у місті. На думку слідства, комунальне підприємство Дніпра переплатило у 2021 році приватному підприємцю. У цьому вважають винним колишнього директора комунального підприємства. Як встановили журналісти нашого сайту, йдеться про КП «Спорт-Дніпро» Дніпровської міськради та його колишнього очільника Антона Юрченка, що зараз є депутатом сільради у області.

Про це повідомляє наше видання.

Дніпропетровська обласна прокуратура повідомила, що виявила зловживання зі збитками під час облаштування 13 дитячих майданчиків у місті.

Як пишуть правоохоронці, у 2021 році комунальне підприємство Дніпровської міськради уклало договір з приватним підприємцем на облаштування 13 дитячих майданчиків у місті Дніпро. За виконані роботи підприємець отримав гроші, але йому переплатили майже 1,8 млн грн.

Ми розкажемо, куди витрачаються твої податки. Май сміливість знати! Долучайся до «Слідство-клубу»

Згідно з інформацією з Prozorro, де публікують усі публічні закупівлі влади, у 2021 році тільки комунальне підприємство «Спорт-Дніпро» Дніпровської міськради проводило коштовні тендери на облаштування дитячих майданчиків у місті.

Наприклад, у вересні 2021 року комунальне підприємство оголосило тендер на купівлю обладнання для 13 ігрових майданчиків. Замовник шукав собі підрядника, який поставив би 13 комплектів, у які входили карусель, гойдалки, ігровий комплекс, пісочниця, металева урна, лавки. Ще підрядник мав покласти гумове покриття на майданчику.

На цю закупівлю КП «Спорт-Дніпро» було готове виділити 5,3 млн грн. На аукціон прийшло два приватних підприємці: Олександр Ковальчук та Кристина Мец. Підприємці майже не знижували вартість своїх послуг й, зрештою, уклали договір на 5,351 млн грн з Ковальчуком.

Підрядник виконав усі умови договору й отримав свої гроші, але правоохоронці вважають, що 1,8 млн грн з тих коштів були отримані безпідставно. Зокрема, у цьому винний, на думку слідства, колишній директор комунального підприємства.

«Обвинувачений зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно визначив предметом державної закупівлі товар — обладнання та комплектуючі замість будівельних робіт, та істотно збільшив його вартість», — пишуть правоохоронці.

Зараз КП «Спорт-Дніпро» Дніпровської міськради припинило свою роботу. Останнім очільником цього підприємства був Антон Юрченко, який і може бути підозрюваним у зловживанні службовим становищем.

Згідно з деклараціями, Антон Юрченко зараз є депутатом Магдалинівської селищної ради Дніпровської області. Якщо вірити його декларації за 2023 рік, то він ніде не живе і в нього з дружиною немає ніякого транспорту, а заробляє депутат менше 300 тисяч гривень на місяць.

ФОП Олександр Ковальчук зареєстрував юридичну особу в 2019 році. Основним видом його діяльності є будівництво житлових та нежитлових будівель. Він часто укладає договори на будівельні роботи з комунальними підприємствами Дніпра. Так, він уклав угод, очікувана вартість яких складає 16,1 млн грн.

Related

Wiki




Инсайды

Що потрібно Україні для перемоги над РФ: де окупанти загнали себе у пастку
На Одещині 11 чоловіків намагалися незаконно перетнути держкордон
Уряд затвердив нову форму військового квитка
Експерт назвав фактор, який найближчими тижнями спровокує паливну кризу в Україні
Есть ли еще шанс сделать саммит мира действительно глобальным: что происходит

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.