Search

В Одесі суддя користується автівкою колишнього судді, яка задекларована за заниженою вартістю 2024-05-20 13:08:40

Суддя Суворовського райсуду Сніжанна (Сніжана у судовому реєстрі) Аліна під час війни отримала у подарунок авто від колишнього судді Київського райсуду Степана Галія, котрий є її батьком. Про це редакція 368.media   дізналася з декларації представника Феміди.

У квітні 2023 року жінка задекларувала право користування Lexus RX 350 (2014) за 604 тис. гривень. Нібито до цього вона подарувала машину іншій людині або сама отримала її у подарунок (?). При цьому реальна вартість машини стартує від 20 тис. доларів, що набагато дорожче.

Автівка належала її батьку Степану Галію. Він суддя Київського районного суду Одеси у відставці. Він потрапив у поле зору журналістів, коли хотів сісти у крісло члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Попри абсолютну невідповідність критеріям цієї високої посади. Суддя заявляв, що відповідає критеріям доброчесності, але це було не так.

Скандальна суддя Аліна та її родичі
Ще у 2011-му році Вища рада правосуддя притягнула Степана Галія до дисциплінарної відповідності через те, що він 12 разів відкладав попереднє судове засідання. Тобто навмисно затягував розгляд справи.


Степан Галій

Чимало питань викликала і чесність декларування суддею майна. Наприклад, у 2016-му році Галій порушив закон про запобігання корупції. Зокрема, забув вказати в декларації, що на підставі довіреності розпоряджається майном своєї доньки Сніжани Аліної: квартирою в Одесі, нежитловими приміщеннями й автомобілем.

Цікаво, що адвокат Михайло Алін, зять Степана Галія після резонансу повідомляв, що зараз перебуває в процесі розірвання шлюбу з донькою Галія. Але пройшло вже три роки, а шлюб досі не розірвано. Ба більше, Михайло Алін приховує свої статки від НАЗК, не надаючи їх декларанту.

Щодо екссудді Галія вдалося знайти, що він декларував Lexus RX 450 (2018) за 1,23 млн гривень. Машина була оформлена на Любов Галій. Остання у 2021 році за 245 тис. гривень здійснила малу приватизацію 3/10 частки приміщення в Одесі за адресою вул. Новосельського, 66. Гадаємо, що на жінку та її чоловіка оформлено достатньо майна, котрим можуть зацікавитися НАБУ та НАЗК.

Related

Wiki




Инсайды

Стало известно, как США пытаются спасти РФ с помощью «корейского сценария»
У Боярці оголосили конкурс проєктів "Хвиля змін"
Що потрібно Україні для перемоги над РФ: де окупанти загнали себе у пастку
На Одещині 11 чоловіків намагалися незаконно перетнути держкордон
Уряд затвердив нову форму військового квитка

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.