Search

РФ підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання, а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс 2024-05-20 12:34:30

РФ підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання, а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс

РФ підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання , а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс

Країна-агресор Росія нині підтримує свої військові зусилля в Україні здебільшого за рахунок вилучення зі сховищ, а не виробництва нової військової техніки та деяких видів озброєння у великих масштабах. Навіть незважаючи на зусилля з виготовлення сучасних машин, росіяни не зможуть мобілізувати оборонно-промисловий комплекс для поповнення цих запасів протягом багатьох років.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Висновки аналітики зробили, ґрунтуючись зокрема й на нещодавніх супутникових знімках виснаженої російської військової техніки та сховищ зброї.

Фото напередодні були оприлюднені з акцентом на те, що запаси військових машин у Росії значно скоротилися порівняно з довоєнним рівнем, майже на 32% – з 15 152 у 2021 році до 10 389 станом на травень 2024-го.

Росія підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання, а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс  queiqxeihuixkant

Фахівець із відстеження військових складів сказав, що Росія витягла більшу частину своїх запасів багатоцільових бойових броньованих машин (ББМ) МТ-ЛБ, які скоротилися з 2527 довоєнних до нинішніх 922 одиниць; гусеничних бойових машин піхоти (БМП) – з 637 до 244; бронетранспортерів (БТР-50) – зі 125 до 52.

Також зазначалося, що РФ більше немає на зберіганні нових моделей БТР-60, 70 і 80, а з довоєнних запасів у 3313 одиниць залишилося тільки 2605 (ймовірно, йдеться про машини, що перебувають на озброєнні в цей час). За словами джерел, Росія нині має в Україні 1000-2000 МТ-ЛБ, що залишилися в неї.

Аккаунт у соцмережі X (раніше Twitter), пославшись на супутникові знімки від 27 травня 2020 року і 26 березня 2024-го, дійшов висновку, що Росія витягла приблизно 60% своїх артилерійських систем на невстановлену буксировану базу, яка є однією з найбільших у країні. Там повідомляється, що близько половини артсистем, які залишилися на цій базі, "непридатні до використання через деградацію за час зберігання", а також тому, що багато з них є засобами артилерії часів Другої світової війни, які несумісні з сучасними боєприпасами.

Росія підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання, а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс

"Росія покладається на величезні запаси транспортних засобів та іншого обладнання радянських часів для підтримки операцій і компенсації втрат в Україні на рівні, що набагато перевищує той, який може підтримувати її нинішній оборонно-промисловий комплекс. РФ не зможе мобілізувати ОПК для поповнення цих запасів протягом багатьох років", – вважають у ISW.

Аналітичний центр Британського міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) 12 лютого повідомляв, що Росія, ймовірно, буде здатна підтримувати нинішні темпи втрат техніки в Україні (понад 3000 ББМ щорічно) протягом щонайменше двох-трьох років, головним чином реактивуючи техніку зі складів.

Росія підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання, а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс

За оцінками IISS, країна-агресор втратила більш як 3000 ББМ у 2023 році та близько 8000 із лютого 2022 року, а повторно змогла активувати близько 1180 основних бойових танків і 2470 БМП/БТР, знятих із зберігання у 2023 році.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець у лютому зазначив, що російський ОПК може виробляти 250-300 нових і модернізованих танків на рік та стільки ж додатково ремонтувати.

"Росії, найімовірніше, буде важко забезпечити адекватне постачання своїх підрозділів бойовою технікою у довгостроковій перспективі, не переводячи економіку на рейки військового часу – це крок, якого глава РФ Путін досі намагався уникнути", – констатували аналітики.

Wiki




Инсайды

Стало известно, как США пытаются спасти РФ с помощью «корейского сценария»
У Боярці оголосили конкурс проєктів "Хвиля змін"
Що потрібно Україні для перемоги над РФ: де окупанти загнали себе у пастку
На Одещині 11 чоловіків намагалися незаконно перетнути держкордон
Уряд затвердив нову форму військового квитка

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.