Search

У Німеччині політики почали дискусію про відновлення призову 2024-05-20 19:52:47

У Німеччині політики почали дискусію про відновлення призову

У Німеччині політики почали дискусію про відновлення призову

У Німеччині розвивається дискусія щодо можливого відновлення призову молоді до війська або на роботу у соціальних службах.

Про це повідомляє Tagesspiegel.

Невдовзі міністр оборони Борис Пісторіус має внести свої пропозиції щодо зміни політики у питанні призову. Політики з СДПН та опозиційної ХДС зазначають, що відкриті до обговорень.

Один з лідерів СДПН Ларс Клінгбайль сказав, що вважає ідею слушною.

"Кожен молодий громадянин має запитати себе, чи може уявити свою службу країні… Це може бути бундесвер, або цивільна служба у соціальних чи культурних установах. Ми маємо повертатися до цього", – зазначив він.

Політик також пропонує у рамках зміни підходу, щоби школи запрошували на спілкування зі старшокласниками військових бундесверу, щоб ті могли розповісти про можливості служби.

"Це не матиме нічого спільного з прославлянням війни, а радше буде як варіант розгляду рішення про свою майбутню кар’єру, а також для інформування про безпекову ситуацію", – зазначив Клінгбайль.

Одночасно він відкинув повернення до попередньої моделі призову, що діяла у Німеччині.

Від "Християнських демократів" вже лунали пропозиції про відновлення загальнообов’язкової військової служби з огляду на зміну безпекової ситуації.

Ключовий речник партії з фракції ХДС у Бундестазі Флоріан Ган закликав міністра оборони швдише вносити пропозиції щодо поступового відновлення загальнообов’язкової служби, зазначивши, що ХДС дотримується позиції, викладеної у резолюціях зі з’їздів партії.

Він зазначив, що у партії не хочуть, аби це було методом примусу чи впливу на молодь, але це необхідно у поточній безпековій ситуації, на тлі зростаючої загрози від авторитарних держав зі Сходу.

Ган додав, що перед практичним поверненням призову потрібно провести суттєву підготовку, починаючи від формування баз з обліковими даними і завершуючи матеріально-технічною базою.

Wiki




Инсайды

«Минск-3» в обертке «корейского сценария»: почему Украине невыгодно идти на такие договоренности
Чи були вкрадені гроші під час будівництва фортифікаційних споруд: що думають українці
Стало известно, как США пытаются спасти РФ с помощью «корейского сценария»
У Боярці оголосили конкурс проєктів "Хвиля змін"
Що потрібно Україні для перемоги над РФ: де окупанти загнали себе у пастку

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.