Search

Штурм півмільйонним угрупованням: чи реальний сценарій захоплення Харкова 2024-05-20 07:59:11

Роман Світан пояснив, навіщо окупанти розгортають війська на кордоні Харківської та Сумської областей

Майбутній наступ російських окупаційних військ на Харків і Суми, про що пишуть західні ЗМІ, неможливий з об’єктивних причин, пояснив полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан.

Штурм півмільйонним угрупованням: чи реальний сценарій захоплення Харкова

Наступ РФ на Харків (фото з відкритих джерел)

Як заявив полковник в інтерв’ю Obozrevatel, РФ не розпочинатиме масштабних бойових дій в новому напрямку, доки повністю не окупують українські території, які вписали до російської конституції (Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську, — ред.).

"Щоб почати наступати на Суми або на Харків, їм треба закинути Запорізьку і Херсонську області, які зараз окуповані, вивести звідти війська, добрати ще до півмільйона військ і розгорнути їх, наприклад, у районі Харкова. Такі дії вони проводити не можуть і не будуть. Їм просто нічим", — переконаний експерт.

При цьому військовий упевнений, що розгортання угрупування на кордоні Харківської та Сумської областей потрібно загарбникам ще й для того, щоб "зв’язати" наші війська на цьому напрямку, аби ЗСУ не змогли перекидати підкріплення до Донецької та Луганської областей.

"З цією метою вони можуть перекинути туди кілька підрозділів і з’єднань залежно від можливостей. Але масштабних наступальних операцій їм просто нічим проводити, оскільки ці області ще не "приєднані" до РФ <...> Просто у них немає зайвих півмільйона солдатів, щоб розгорнути наступальні операції в Сумській або Харківській областях", — завершив Роман Світан.

Нагадаймо, що "Коментарі" писали про те, що наступ на Харків швидше за все буде. У США оцінили шанси РФ на захоплення міста. Російське військове командування формує Північне угруповання військ із елементів Ленінградського військового округу щодо операцій на Бєлгородсько-Харківському оперативному напрямі. Проте армія РФ не має достатньо сил для захоплення таких обласних центрів, як Харків чи Суми.

Related

Wiki




Инсайды

Уряд затвердив нову форму військового квитка
Експерт назвав фактор, який найближчими тижнями спровокує паливну кризу в Україні
Есть ли еще шанс сделать саммит мира действительно глобальным: что происходит
Новий Закон про мобілізацію: кому, коли і як треба оновити свої військово-облікові дані
На потреби ЗСУ влада Миколаївщини планує придбати тисячу дронів

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.