Search

Зеленський: Україна і Норвегія підпишуть безпекову угоду за першої нагоди 2024-06-16 12:48:22

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре (праворуч). Осло, Норвегія, 13 грудня 2023 року. Фото ілюстративне

Команди від України та Норвегії фіналізували текст двосторонньої безпекової угоди і підпишуть її за першої можливості. Про це у мережі Х написав президент Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стьоре.

«Подякував за конкретні дії з ізоляції Росії. Обговорили ситуацію на полі бою та оборонну співпрацю», – йдеться у дописі.

Зеленський зазначив, що прем’єр-міністр підтвердив участь Норвегії в Саміті миру у Швейцарії.

На початку травня президент України Володимир Зеленський повідомляв про підготовку семи нових двосторонніх безпекових угод, зокрема зі США.

Девʼять безпекових угод у межах декларації про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі в липні 2023 року країнами «Групи семи», уже підписали з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією,Нідерландами, Фінляндією, Латвією.

Форум

Wiki




Инсайды

США попередили, які країни можуть стати новою ціллю РФ
Гарантии безопасности от США: что известно о соглашении и поможет ли это Украине, если Трамп станет президентом
Зеленський з Папою Римським обговорили наслідки агресії рф проти України
Топ-5 найкорисніших сирів для вашого здоров’я
Спроба росії продемонструвати силу насправді є демонстрацією слабкості путіна – The Telegraph

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.