Search

«Полювання» дронів СБУ: на військовому аеродромі і НПЗ у Краснодарському краї РФ лунали вибухи – джерело 2024-05-09 20:23:35

У ніч проти суботи, 27 квітня, стались вибухи на військовому аеродромі «Кущевск», а також для Ільського та Слов’янського НПЗ

У ніч проти суботи, 27 квітня, стались вибухи на військовому аеродромі «Кущевск», а також на Ільському та Слов’янському НПЗ у Краснодарському краї Росії. За даними джерел, «бавовна» відбулась на цих об’єктах завдяки дронам СБУ.

В атаці на військовий аеродром Служба безпеки України підтримала Сили оборони і діяла спільно з ними, кажуть поінформовані джерела. Там розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ. Окрім того, БПлА СБУ ударили по ректифікаційних та атмосферних колонам Ільського та Слов’янського НПЗ. Це – «ключові технологічні об’єкти заводів».

Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу, каже джерело.

«СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об’єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал Росії для ведення війни. В країни-терориста «бавовна» палає і буде палати», – зазначило поінформоване джерело.

Раніше влада Смоленської області Росії заявила про пожежу на об’єктах паливно-енергетичного комплексу після атаки безпілотника в області.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці ​удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного пального – на сім відсотків.

За даними розвідки Британії, станом на 23 березня Росія втратила щонайменше 10% потужностей своєї нафтопереробної галузі через повітряні удари безпілотників. Лондон вважає, що ці удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на її внутрішній паливний ринок.

Форум

Wiki




Инсайды

Джонсон беспощадно раскритиковал Байдена по поводу военной помощи
Західні ЗМІ: Російські окупанти прорвали лінію оборони ще на одній ділянці фронту
Кріштіану Роналду шукає людей для свого бізнесу: скільки платить
Зеленський призначив нових командувачів у ЗСУ. Хто вони
"Не того чекали": у людей, які очікували на росіян пройшла ейфорія

Contact

Contact us: [email protected]

Встречайте нового лидера в мире онлайн-развлечений и информации - "Реалист"! Этот уникальный онлайн-ресурс не просто изменит ваше представление о том, как вы проводите время в интернете, но и откроет для вас двери в новый, увлекательный мир возможностей.